Valorile ideale ale tensiunii arteriale

Cum să scapi de hipertensiune arterială, să mănânci alimente sănătoase care reduc tensiunea arterială!

Hipertensiunea arterială nu doare și nici nu este însoțită de simptome luminoase. De obicei, această problemă apare numai în timpul unui examen medical de rutină. Cu toate acestea, chiar și hipertensiunea severă poate fi redusă chiar și fără medicamente.Hipertensiunea arterială sau hipertensiunea arterială este una dintre cele mai frecvente boli cardiovasculare și se numără adesea printre așa-numitele boli ale civilizației.

Valorile ideale ale tensiunii arteriale

Valorile ideale ale tensiunii arterialeLa adulți sunt de 120/80 mmHg. O valoare peste 140/90 este deja considerată hipertensiune arterială. După cum am menționat în introducere, mulți http://www.congresfarmacie2014.ro/remi-bloston-mijloace-pentru-imbunatatirea-permeabilitatii-venelor/ oameni nici măcar nu știu despre problema lor de înaltă presiune, deoarece se simt sănătoși și nu suferă de simptome mai grave.

Cu toate acestea, hipertensiunea arterială nu trebuie subestimată. Efectul expunerii pe termen lung la presiune ridicată duce la deteriorarea pereților vasculari și întărirea lor, la așa-numita ateroscleroză, avertizează medicul intern Michaela Štěpánová de la casa medicală Praha 7.De asemenea, afectează inima, rinichii și creierul.Între riscurile de sănătate netratate de înaltă presiune includ accident vascular cerebral accident vascular cerebral, infarct miocardic, insuficiență cardiacă, demență, insuficiență renală până la eșecul lor, afectarea vederii retinopatie, disfunctie erectila a spus.

Stepanova, și a adăugat că hipertensiunea arterială are în cehă aproximativ 40 la sută din populația cu vârsta cuprinsă între 25-64 de ani, cu o creștere clară a incidenței în grupe de vârstă mai mare în deceniul de la 55 la 64 de ani are tensiunea arterială ridicată 72 % dintre barbati si 65 % femei, cu 25% din pacientii despre boala lor nu știu!

Factorii genetici, aportul excesiv de sare, consumul crescut de alcool, stilul de viață sedentar, stresul excesiv, fumatul sau excesul de greutate și obezitatea sunt implicate în dezvoltarea hipertensiunii arteriale.Toată lumea vorbește despre stres-dar este o astfel de formulă un clișeu. Hipertensiunea arterială poate fi, de asemenea, declanșată de alte boli, de exemplu, adesea tumori suprarenale benigne, altfel benigne, boli renale, activitate tiroidiană crescută etc., poate apărea în timpul sarcinii sau poate fi un efect secundar al anumitor medicamente.

Hipertensiunea arterială este trădătoare prin

Hipertensiunea arterială este trădătoare prinFaptul că se poate manifesta numai după o lungă perioadă de timp. Medicul poate veni la ea accidental în timpul unui examen medical preventiv sau de altă natură. Cu toate acestea, pacientul poate avea unele simptome-dureri de cap, presiune în spatele sternului, nervozitate, palpitații, transpirație excesivă, zgomot în urechi, insomnie, oboseală sau scăderea performanței!

Hipertensiunea arterială, desigur, vă va ajuta să reduceți medicamentele, dar pentru a vă îmbunătăți starea de sănătate și pentru a contribui la reducerea hipertensiunii arteriale puteți și voi înșivă.Baza este de a arunca kilogramele în exces și de a ajunge la o greutate sănătoasă. Puteți încerca apoi următoarele strategii pentru a vă ajuta să reduceți tensiunea arterială ridicată și riscul asociat de boli cardiovasculare.Respirați adânc Tensiunea arterială crește cu orice situație stresantă.

Deoarece creierul tău se pregătește pentru stresul asociat cu răspunsul luptă sau zbor. Este posibil să fi observat că, sub stres, aveți tendința de a respira mai repede și mai superficial. Prin urmare, aprofundarea și încetinirea respirației vă va ajuta să vă liniștiți.Prin calmarea respirației, trimiteți un mesaj corpului dvs. că totul este bine și tensiunea va părăsi încet corpul.Pe lângă respirația lentă și profundă, puteți încerca, de asemenea, practici de respirație și meditație din yoga, tai-chi sau din exercițiul tradițional chinezesc Qigong.

Aceste metode vă vor ajuta să scăpați de stres și, de îndată ce încetați să vă stresați, presiunea dvs. va scădea în mod natural.Pune cartofii Consumul de fructe și legume bogate în potasiu, cum ar fi cartofii, este o parte importantă a oricărui program de reducere a tensiunii arteriale, spune dr.Linda Van Horn, profesor de Medicină Preventivă la școala de Medicină Northwestern University Feinberg din Chicago.

Acesta din urmă recomandă o doză de 2.000 până la 4.000 mg de potasiu pe zi

Acesta din urmă recomandă o doză de 2.000 până la 4.000 mg de potasiu pe ziÎn plus față de cartofi, cele mai importante surse de potasiu pentru a vă ajuta să reduceți tensiunea arterială ridicată includ banane, cartofi dulci sau cartofi dulci, roșii, suc de portocale, fasole, mazăre, pepene galben și roșu și fructe uscate, cum ar fi crucifere și stafide.Solte cu atenție Sodiul este un mineral foarte important pentru organism, dar cantitatea excesivă provoacă probleme de sănătate!

Cea mai mare sursă de sodiu pentru organismul nostru este sarea de masă. Unele grupuri de persoane, în special persoanele în vârstă și persoanele cu antecedente familiale de hipertensiune arterială, au mai multe șanse să dezvolte hipertensiune arterială datorită sensibilității crescute la sodiu.Cu toate acestea, deoarece nu există nicio modalitate de a ști dacă o persoană este sensibilă la sodiu, fiecare hipertensiv ar trebui să reducă aportul de sodiu, recomandă Dr.Eva Obarzanek, specialist în nutriție la Institutul.

Național al Inimii, Plămânului și sângelui. Se recomandă reducerea aportului de sodiu la 1500 mg pe zi o jumătate de linguriță de sare conține aproximativ 1200 mg de sodiu.Cu toate acestea, reducerea aportului de sodiu nu înseamnă doar a face mesele mai puțin sărate. Obarzanek propune să monitorizeze cantitatea de sodiu din alimentele procesate și să condimenteze mai bine mâncărurile cu condimente, ierburi și lămâie.