Problema îmbătrânirii

Diferite fețe ale îmbătrânirii. Mai mult dacă sunt în plus preocupat de tinerețea feței Mele și a viitorului ei, spune una dintre vânzătoare și zâmbește cel mai bun zâmbet al său.

La magazia de autobuz din afara Åhléns, femeia râde de semnul publicitar. Râsul, desigur, nu se aude, dar se aude oricum, dacă te uiți atent. Ea este tânără și frumoasă, folosește produsele companiei dacă să creadă compania, Agenția de publicitate și cea care și-a retușat fața spre perfecțiune.

Dar dacă transformi idealurile

Mesajul din mass-media este clar: fericirea și tineretul ar trebui să fie puse pe fiecare parte a semnului de similitudine. Dar ce se întâmplă dacă întorci idealurile? Ca experiment, cu ajutorul cremelor, machiajului și a altor produse de înfrumusețare, care altfel sunt utilizate în principal în scopuri întinerite, mă voi transforma de la 24 de ani la 64 de ani în câteva ore.

Stiloul gri se rătăcește încet pe față. Pentru câteva minute, fața mea îmi amintește de harta chirurgului plastic. Dar încet, apar riduri mai realiste. Nu trebuie doar să învăț, ci și să văd că nu există doar riduri de râs și riduri îngrijorătoare. Semnele îmbătrânirii, așa cum se poate numi, se găsesc și în jurul gurii, pe bărbie și chiar pe buze.

Dar singurul lucru la care mă pot gândi este că editorului care mi-a dat slujba ar trebui să i se spună că este în viață, pentru că în fața oglinzii stă brusc un reporter de 35 de ani care pare să fi dormit foarte prost.

O piele îmbătrânită se caracterizează printr-o scădere a cantității de colagen și acid hialuronic. Substanțele sunt situate în dermă, care este unul dintre cele trei straturi ale pielii și este responsabil pentru elasticitatea și elasticitatea pielii. Pe măsură ce omul îmbătrânește, fibrele devin mai relaxate, se contractă și astfel formează riduri și falduri.

Dar ridurile sunt doar unul dintre multele semne ale îmbătrânirii. Când îmbătrânirea corpului decolează, se întâmplă serios în anii 50, se datorează faptului că celulele nu se mai împart la fel de eficient și, de asemenea, nu sunt reînnoite.

Acum ar trebui să se facă riduri în serios

Strânge pielea, pune un strat de latex și apoi netezește, apoi cu ajutorul uscătorului de păr se usucă. Masa transparentă lasă apoi o zonă strânsă de riduri în urmă. Fruntea la care nici nu vreau să mă gândesc și ar trebui să interpretezi expresia pe care liniile dintre sprâncene o lasă în urmă, am mari probleme de rezolvat când ajung acasă.

Dar mama nu seamănă cu mine. Și nici tata. Mai degrabă unul mort. Sau unul care a băut puțin prea mult alcool în ultima vreme, sugerează videograful și se referă la zona purpurie închisă din jurul ochilor. Dar eu nu râd înapoi. Nu până când masca de latex este uzată și o nouă cremă anti-rid scumpă este depozitată în siguranță în geantă.

Sistemul imunitar slăbește în același timp și suntem mai ușor afectați de boli. Scheletul este calcificat, eficiența organelor scade, vasele de sânge devin rigide și mai puțin elastice, în timp ce tensiunea arterială crește?

La fel ca societatea oamenilor folosit pentru a lucra

Câteva zile mai târziu, când mă uit din nou la femeia care râde în afara orașului Åhléns, râsul pare să fi înghețat. Am studiat-o prea atent acum și nu pot să nu mă îndoiesc-tinerețea, frumusețea și fericirea merg automat mână în mână?

În același timp, numărul tot mai mare de femei și bărbați implicați în proceduri de întinerire a frumuseții vorbește de la sine. Cu toate acestea, Stina Abenius nu crede că este vorba despre un fenomen à la 2000.

În momentul de față simt că fetele tinere de la 15 ani și în sus sunt cele care, de obicei, cer produse de reducere a ridurilor. Ei sunt foarte dornici să-și mențină aspectul tineresc.

Înțelegem că aceste femei sunt un grup important și puternic de clienți care se simte neglijat în industria frumuseții, unde cea mai mare parte se adresează femeilor mai tinere sau, în orice caz, celor care se străduiesc pentru tinerețe.

Îmbătrânirea este un proces natural în toate lucrurile vii, dar bătrânețea nu apare în mod normal în natura sălbatică. Animalele vechi nu se găsesc cel mai adesea decât în captivitate, unde nu pot suferi de foame și nenorociri. În natură, toți indivizii care nu pot obține hrană și adăpost cad rapid victime la oricare dintre acestea și mor.